Azzal, hogy sikeres volt védjegye levédetése, még nincs vége a történetnek: csak akkor tud védjegyére jogot alapítani, ha azt aktívan használja is és ezt igazolni is képes, továbbá használat hiánya miatt megszűnhet védjegyoltalma.

Hallott már arról, hogy jól felépített márka licencelésével jelentős profitra lehet szert tenni?

Mit tegyen, ha változik a cég neve vagy logója, a termékek csomagolása?

Tudja, hogy mikor, mennyiért, milyen nyelven, hogyan és hol kell benyújtania megújítási kérelmét nemzeti, EU-s, nemzetközi védjegyei esetén? Biztos, hogy érdemes fenntartania védjegyeinek oltalmát az összes árura és szolgáltatásra vagy költséghatékonyabb és ésszerűbb, ha csak részleges megújítást kér?

Licenciaszerződések, forgalmazói szerződések esetén tisztában van azzal, hogy ki koordinálja és viseli a védjegy megújításával, bitorlásával és a hamisítással felmerülő költségeket?

Bármi is történik nemzeti, EU-s, nemzetközi védjegyeivel, szakértő csapatunk segít megtalálni a legkedvezőbb megoldást:

  • védjegy- és dizájnportfóliók kialakításában és kezelésében, változások bejegyeztetésében (cím, cégnév, domain stb.);
  • védjegymegújítási stratégia kialakításában és a megújítások kezelésében;
  • átruházási, használati szerződések, forgalmazási szerződések készítésében és véleményezésében.

Ha védjegyeit sértik (bitorolják), termékeit hamisítják, további tájékoztatásért kattintson a Márkavédelem/Jogérvényesítés menüpontra.

 

Online védjegybejelentés

Újdonság! Online védjegybejelentés a Mihalics Ügyvédi Iroda weboldalán! Tekintse meg csomagjainkat és küldje be védjegyét! A bejelentéssel kapcsolatos ügyintézéssel és a további felmerülő kérdésekkel kapcsolatban szakértő ügyvéd Kollégánk nyújt támogatást!

Érdekel