Napjaink talán egyik legfontosabb és legaktuálisabb kérdése a klímaváltozás. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség jelentése szerint jelenleg a légszennyezettség az elsőszámú környezeti kockázat az emberek egészségére nézve. A WHO becslései szerint több mint hétmillió ember hal meg évente a beltéri és kültéri légszennyezettség miatt. A belterületi zöldfelület és faállomány növelése helyben, olcsón és nagymértékben hat a klímaváltozás ellen és rengeteg pozitív hatása van, mint például enyhíti a települési hőhullámokat, csökkenti a stresszt és tisztítja a levegőt.

Irodánk munkatársai mind nagyon fontosnak tartják a környezetvédelmet, ezért a 2020. évben egy környezetvédelmi programot indítottunk, melynek keretében közintézményeknek (óvodáknak, iskoláknak és kórházaknak) adományozunk előnevelt facserjéket, ezzel is hozzájárulva az élhetőbb települési környezet kialakításához.

Az adományozáson túl, irodánk munkatársai személyesen vesznek részt a facserjék elültetésében, amely egyben csapatépítő programként is szolgál arra, hogy munkatársaink között kialakuljon egy olyan bizalmi és jó kapcsolat, amely elősegíti a jó hangulatú munkavégzést és ezáltal az Iroda sikeres működését.

 

Faültetés a Csodasziget Tagóvoda (Budapest VIII. Tömő utca) udvarán