Nemzeti, EU-s és nemzetközi védjegyszerzés

Egy jól eltalált termékkel vagy szolgáltatással ügyesen felfuttathatjuk cégünket: piacunk kiépítését és megőrzését, majd gyarapítását segítheti a termékek, szolgáltatások, üzletünk levédett neve, logója, szlogenje vagy egyéb jellegzetes megjelölése (védjegy).

Tisztában van azzal, hogy hol, hogyan és mire lehet védjegyoltalmat szerezni? Mikor érdemes kiválasztani és bejelenteni a védjegyeket? Hol és hogyan, milyen költségekkel, mennyi idő alatt szerezhet védjegyet?

Miért előnyös védjeggyel rendelkeznie?

A védjegy azokra az árukra és/vagy szolgáltatásokra, amire a védjegyet regisztrálták, kizárólagos (monopol) jogot biztosít Önnek védjegyezetetett megjelölésének használatára a piacon.

Ezzel mindenki mást eltilthat attól, hogy védjegyét vagy ahhoz hasonló megjelölést azonos vagy hasonló szolgáltatásokra használjanak és Ön az, aki díjfizetés fejében másnak engedélyt adhat védjegye használatára (licencia). Védjegye alapján pedig gyorsabban és könnyebben érvényesítheti jogait bárkivel szemben, aki bitorolja védjegyeit, és védelmet élvezhet a külföldről (pl. Kínából) rendelt kicsomagos hamisítványok és a nagy mennyiségben érkező hamis termékekkel szemben is, illetve a belföldön gyártott vagy forgalmazott hamisítványokkal, párhuzamos importtermékekkel szemben egyaránt.

Védjegy (más neveken: brand, márka, logó) teljeskörű védelme a stratégiai tanácsadástól az oltalomszerzésen és portfólió kezelésen át a jogérvényesítésig. Szakértőink komplex stratégiai tanácsadással már az ötlet megszületésétől segítséget nyújtanak

  • a megfelelő oltalmazási (levédetési) stratégia kialakításában, végrehajtásában;
  • nemzeti, európai uniós és nemzetközi védjegybejelentések előkészítésében és benyújtásában, jogi képviselet ellátásában védjegyeljárásokban (felszólalás, megsemmisítés, törlés);
  • korábbi védjegyek, jogok kutatásában;
  • képviselet ellátásában a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) és a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) előtt

Szerezzen oltalmat szakértővel: arra és ott, amire és ahol arra szükséged van!A márkaépítés kezdeti szakaszában jól megválasztott védjegyekkel kerülje el a későbbi költséges „re-brandinget”.

Ha már fennálló védjegyeit sértik (bitorolják), termékeit hamisítják, további tájékoztatásért kattintson a Márkavédelem/Jogérvényesítés menüpontra.

 

Online védjegybejelentés

Újdonság! Online védjegybejelentés a Mihalics Ügyvédi Iroda weboldalán! Tekintse meg csomagjainkat és küldje be védjegyét! A bejelentéssel kapcsolatos ügyintézéssel és a további felmerülő kérdésekkel kapcsolatban szakértő ügyvéd Kollégánk nyújt támogatást!

Érdekel